Noky krupicové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 612 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 88.7 mg
 - Draslík 22 mg
 - Vláknina 1768.4 mg
 - Vitamín A 1768.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko uvedeme do varu, přidáme máslo a mírně osolíme. Za stálého míchání přisypáváme krupici a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny nádoby. Za občasného promíchání necháme těsto vychladnout.
 - 
                                2
Do vychladlého těsta přidáme trochu muškátového květu nebo oříšku a zapracujeme do něj postupně vejce.
 - 
                                3
Z hotového těsta vykrajujeme pomocí lžíce noky, vkládáme je do vařící vody a vaříme asi 3-5 minut.
 - 
                                4
Po uvaření vkládáme noky na chvilku do studené vody, aby ztuhly. Uchováváme je v páře.