Polévka špenátová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1062 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 84.4 mg
 - Draslík 832.8 mg
 - Vláknina 8062 mg
 - Vitamín A 8062 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.1 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
 - 
                                2
Poté přidáme čerstvé listy špenátu a necháme uvařit doměkka.
 - 
                                3
Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
 - 
                                4
Na závěr posypeme špetkou muškátového květu.