Vepřové kotlety s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 87.7 mg
  • Draslík 483.5 mg
  • Vláknina 3486.3 mg
  • Vitamín A 3486.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kotlety po okrajích nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Připravené kotlety vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a opečeme je po obou stranách. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme teplou vodou a obracíme.

  • 2

    Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapané fazolky a osmahneme je. Zalijeme kečupem, ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a nasekanými feferonkami. Podle chuti přisolíme. Měkké kotlety upravíme na talíře a obložíme fazolkami.

  • 3

    Podáváme se smaženými hranolky.

Komentáře k receptu