Jehněčí kýta na majoránce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 420.7 mg
  • Vláknina 3234.5 mg
  • Vitamín A 3234.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso vložíme do hrnce s vodou spolu s bobkovým listem, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a solí. Kýtu uvaříme doměkka.

  • 2

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji vývarem. Opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a povaříme. Potom do omáčky přidáme uvařené, na kostky nakrájené maso, rozemnutou majoránku a podle chuti přisolíme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a dušenou mrkví.

Komentáře k receptu