Pečená perlička
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 39 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 307 mg
- Draslík 1101.3 mg
- Vláknina 503.8 mg
- Vitamín A 503.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mladou čerstvou perličku oškubeme, opálíme, vykucháme a opereme. Usekneme ji hlavu a nohy. Osolíme a necháme ji den uležet v chladu. 
- 
                                2Před úpravou protkneme prsíčky a stehny slaninu nakrájenou na nudličky. Vložíme ji na rozpálené máslo prsíčky dolů (také ji můžeme podložit špejlemi)a necháme chvilku podusit za občasného podlévání vývarem či vodou. 
- 
                                3Jakmile trochu změkne, dáme péct do předem vyhřáté trouby a upečeme do červena nejdříve z jedné a pak z druhé strany. 
- 
                                4Upečenou perličku vyndáme a šťávu zaprášíme moukou, podusíme, rozředíme vývarem a povaříme. Zhotovenou šťávou přeléváme maso. 
- 
                                5K příloze jsou vhodné brambory, rýže a zeleninový salát. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        