Krémová polévka z telecího masa
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 266.4 mg
- Draslík 249.4 mg
- Vláknina 2265 mg
- Vitamín A 2265 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí maso a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu vaříme v osolené vodě doměkka. Když je maso měkké, polévku procedíme a maso umeleme. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme nasekanou petrželovou nať, mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji polévkou a 20 minut vaříme. Potom přidáme mleté maso a necháme ještě přejít varem. 
- 
                                3Polévku odstavíme z ohně a zahustíme žloutky a smetanou. 
- 
                                4Hotovou polévku posypeme sekanou petrželovou natí a můžeme do ní zavařit knedlíčky ze strouhanky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        