Polévka celerová
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 340 mg
- Vláknina 3672.5 mg
- Vitamín A 3672.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a polovinu uvaříme s kapkou citronové šťávy doměkka. 
- 
                                2Druhou polovinu celeru podusíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme hovězím a celerovým vývarem a necháme povařit. 
- 
                                3Hotovou polévku ocedíme, přidáme nakrájený uvařený celer a zbytek celerového vývaru. Polévku okořeníme a ještě krátce povaříme. 
- 
                                4Nakonec polévku posypeme jemně nasekanou petrželovou nebo celerovou natí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        