Zapečená zelenina
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 257.1 mg
- Vláknina 3413.8 mg
- Vitamín A 3413.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Všechny druhy zeleniny očistíme, cukety a rajčata nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek nasekáme. 
- 
                                2Fazolové lusky uvaříme ve slané vodě a scedíme. 
- 
                                3Zvlášť osmahneme cukety s jedním stroužkem česneku. 
- 
                                4Rajčata s druhým stroužkem česneku a cibuli s nakrájenou paprikou. Vše osolíme a opepříme. 
- 
                                5Poté pokládáme jednotlivé vrstvy na sebe do pekáče, nejdříve papriku, pak cuketu, poté rajčata a nakonec fazolové lusky. 
- 
                                6Smetanu rozšleháme s vejcem, půlkou nastrouhaného sýru, tymiánem, solí a pepřem. Nalijeme na zeleninu. 
- 
                                7Nakonec vše posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        