Krutony bylinkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Petržel - nať
  • 300 g Veka
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 30.6 mg
  • Vláknina 315 mg
  • Vitamín A 315 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku nakrájíme na tenké plátky z nichž odkrojíme kůrku. Čerstvou petržel nasekáme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a plátky veky v něm osmažíme do zlatavé barvy po obou stranách. Pak plátky vyjmeme, necháme okapat a horké je obalíme v petrželi.

  • 3

    Lze připravit také česnekovou variaci krutonů, pak osmažené plátky potíráme česnekem rozetřeným se solí.

  • 4

    Můžeme si připravit též krutony sýrové z trouby.

  • 5

    V tomto posledním případě, použijeme asi 80 g strouhaného sýra eidamu a 2 lžíce másla. Smícháme máslo se sýrem, směsí potřeme nakrájené plátky, které srovnáme na plech a v předehřáté troubě asi 6 minut zapečeme.

Komentáře k receptu