Pečeně na cibulkách a zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 57 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 143.2 mg
- Draslík 742.4 mg
- Vláknina 6627.5 mg
- Vitamín A 6627.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném sádle.
-
2
Zakryjeme poklicí a dusíme 60 minut. Po 30 minutách přidáme oloupané cibulky. Ze zelí odstraníme povadlé listy a košťál. Rozčtvrtíme a necháme vařit 20 minut ve vroucí vodě. Vařené zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli a šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Osmahneme na rozpáleném másle. Přisypeme nakrájené zelí, bobkový list a krátce povaříme. Osolíme a opepříme, podlijeme trochou šťávy z masa.
-
3
Maso servírujeme s oblohou ze zelí a cibulek.