Křupavé kuličky z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 35 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Strouhanka
  • 200 g Maso mleté - mix
  • 200 ml Masový vývar
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.07 l Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 131 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 168.9 mg
  • Draslík 138.4 mg
  • Vláknina 5668.7 mg
  • Vitamín A 5668.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Očištěnou mrkev nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme 0.5lžičky másla a maso s cibulí na něm restujeme, dokud se maso nezačne drolit. Vmícháme mrkev a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a muškátovým oříškem.

  • 3

    Zbytek másla zahřejeme a krátce na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání vlijeme vývar a cca 2min povaříme na hladkou omáčku. Vložíme maso a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme nasekanou petrželku a žloutek. Vzniklou hmotu rozetřeme na alobal a necháme hodinu chladit v lednici.

  • 4

    Poté z hmoty vytvoříme cca 24 kuliček. Vejce rozmícháme se lžící vody. Kuličky obalíme ve strouhance, potom v rozšlehaném vejci a opět ve strouhance.

  • 5

    Rozpálíme olej na fritování a kuličky v něm smažíme cca 4min. Osušíme na papírové utěrce a podáváme.

Komentáře k receptu