Zeleninová polévka po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 400 g Cizrna
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 175 g Jogurt bílý
  • 25 g Česnek
  • 3 kávová lžička Kari koření
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Kurkuma
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Jablka
  • 1.25 l Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 1151 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 450.8 mg
  • Vláknina 8527.3 mg
  • Vitamín A 8527.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru, oloupané a na kostičky nakrájené jablko, na kostičky nakrájenou zelenou papriku bez semen, na kostičky nakrájenou mrkev, 3-5 utřených stroužků česneku, opékáme ještě cca 5 minut.

  • 2

    Přidáme mouku, kari, mletý zázvor, mletou skořici a kurkumu, opékáme ještě cca 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme konzervovanou cizrnu oloupanou a lehce rozmačkanou, krájená konzervovaná rajčata, bobkový list.

  • 3

    Vaříme cca 20 minut. Poté vyndáme bobkový list, přidáme nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu.

  • 4

    Bílý jogurt rozmícháme v troše odebrané polévky a vlijeme zpět do hrnce.

  • 5

    Na talíři zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu