Olivové chlebové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 100 g Olivy zelené
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Droždí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2025 kcal
  • Sacharidy 374 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 3863 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 518.2 mg
  • Vláknina 13640 mg
  • Vitamín A 13640 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažné vody a necháme droždí ve vodě rozpustit. Přimícháme cukr, mouku, sůl, vodu a olej. Vše pořádně promícháme v husté těsto a počkáme 20 minut, než nám těsto trochu vykyne.

  • 2

    Mezitím připravíme olivy, které pořádně omyjeme a nakrájíme na kroužky. Těsto vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Do těsta nyní přidáme dvě třetiny olivových kroužků a opět pořádně promícháme a necháme hodinu kynout. Těsto poté rozdělíme na čtyři části a uděláme z nich tenký (cca 1 cm vysoký) placatý chléb. Počkáme pak 5 minut, než si těsto "odpočine".

  • 3

    Těsto ještě posypeme zbytkem oliv a pak už jen stačí těsto 2x proříznout skrz a nechat 45 minut kynout. Nyní vložíme placky do trouby a pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

Komentáře k receptu