Zapečená červená řepa s citrónem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Kmín celý
  • 20 g Strouhanka
  • 400 g Červená řepa
  • 250 g Smetana na vaření
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 257.4 mg
  • Vláknina 4387.7 mg
  • Vitamín A 4387.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu umyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka přibližně 40 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, studenou ji oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 3 cm. Naskládáme je na plech tak, aby se trochu překrývaly. Kolečka řepy pokapeme octem, polijeme olejem, jemně posypeme kmínem a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme asi 20 minut.

  • 2

    Smetanu promícháme s nasekanou petrželovou natí, opepříme, nalijeme řepu, kterou posypeme strouhankou. Vrátíme zpátky do trouby na 15 minut, aby smetana zezlátla.

  • 3

    Zapečenou a ještě teplou řepu nakrájíme na úhledné porce a podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře k receptu