Tiramisu s vanilkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 50 g Čokoláda 70% kakao
  • 250 g Mascarpone
  • 250 g Sýr jemný tavený
  • 60 ml Likér Kahlua
  • 250 ml Káva zrnková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 balení Piškoty cukrářské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 61.4 mg
  • Draslík 34.9 mg
  • Vláknina 630 mg
  • Vitamín A 630 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábnutá semínka odložíme. Ručním mixérem lehce vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem a smetanovým sýrem, přimícháme mascarpone a semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku. Opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  • 2

    V mělké misce smícháme silnou vychladlou kávu s kávovým likérem (kahlúa nebo tia maria) a do směsi namáčíme dlouhé piškoty (22ks).

  • 3

    Polovinu namočených pištotů skládáme do podlouhé skleněné mísy, zalijeme polovinou směsí z mascarpone a poklademe druhou vrstvou namočených piškotů a nalijeme druhou půlku směsi z mascarpone a posypeme nastrouhanou čokoládou. Mísu překryjeme potravinářskou fólií a nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc, vložíme do chladničky.

Komentáře k receptu