Vaječná sedlina základní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 60 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 4 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 96.8 mg
- Draslík 29.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 195.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme ho máslem a položíme na dno kastrolku. 
- 
                                2Mléko, vejce, sůl a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C. 
- 
                                3Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky. 
- 
                                4
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        