Žitný chléb s datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mouka žitná bílá
  • 60 g Datle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Droždí sušené
  • 20 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 5.7 mg
  • Draslík 85.7 mg
  • Vláknina 10386.7 mg
  • Vitamín A 10386.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme pšeničnou i žitnou mouku, sůl, cukr, zalijeme vodou, mlékem a rozpuštěným máslem, promícháme. Přidáme sušené droždí a přemístíme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb, po zaznění signálu přihodíme na kousky nakrájené, vypeckované datle a necháme péct.

Komentáře k receptu