Bramborové pyré s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 473 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 31 mg
 - Draslík 1479.4 mg
 - Vláknina 22087.5 mg
 - Vitamín A 22087.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Šalvěj zpěníme na másle a poté ji vytáhneme a necháme na papírovém ubrousku okapat.
 - 
                                2
2) Na polovině šalvějového másla osmahneme řepu nakrájenou na kostičky. Přidáme k ní pomerančovou šťávu a kůru, sůl a pepř a vývar. Dusíme 20 minut.
 - 
                                3
3) Brambory uvaříme, přidáme k nim 200 ml smetany a zbytek šalvějového másla a rozmixujeme. Dochutíme muškátovým oříškem.
 - 
                                4
4) Zapékací mističky vymažeme máslem a rozdělíme do nich řepu. Na ni dáme rozdrobený sýr, bramborové pyré a nasekané ořechy.
 - 
                                5
5) Pečeme 15 minut na 220 °C dozlatova.
 - 
                                6
6) Podáváme ozdobené šalvějovými lístky.