Salát z červeného zelí se švestkami
Suroviny
- 750 g Zelí hlávkové červené
 - 5 g Sůl
 - 500 g Švestky
 - 30 g Ořechy vlašské
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Ocet
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Tymián
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 4 polévková lžíce Sirup javorový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 508.7 mg
 - Vláknina 9145.5 mg
 - Vitamín A 9145.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 107 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se lžící soli a třtinovým cukrem. Pořádně promícháme.
 - 
                                2
Švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Javorový sirup svaříme s octem, přidáme skořici a nakonec švestky. Podusíme 3 minuty.
 - 
                                4
Švestky slijeme a přimícháme k zelí.
 - 
                                5
Štávu ze švestek zredukujeme na polovinu, přidáme oba oleje a tymián.
 - 
                                6
Zelí zalijeme šťávou a ozdobíme nasekanými ořechy.