Uzené maso s grilovanými cibulemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 65 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 193.4 mg
- Vláknina 7814.7 mg
- Vitamín A 7814.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme pyré z čerstvých rajčat: zralá omytá a osušená rajčata rozkrojíme na poloviny a nastrouháme je na na hrubším struhadle do mísy tak, že strouháme rozříznutou stranu, v prstech nám pak zbyde slupka. Utřený stroužek česneku, chilli, pepř, sůl a ocet přidáme k rajčatům. Pyré důkladně promícháme a případně dochutíme třtinovým cukrem. Čerstvé lístky koriandru posekáme a přidáme k pyré, aby bylo hustější, v prstech si rozmělníme najemno střídu z toustového chleba a zamícháme ji do pyré.
-
2
Rozpálíme si venkovní gril. Lahůdkové cibulky i s natí omyjeme, osušíme, zbavíme všech povadlých slupek, kořínků a na rozpálený gril je položíme v jedné vrstvě. Pokud je budeme grilovat na otevřeném ohni, měl by oheň jemně plát, aby cibule nezčernaly. Grilujeme je přibližně 4-5 minut, průběžně je pokapáváme olivovým olejem. Ugrilované cibule dáme do mísy, posypeme podle chuti solí pokapeme zbytkem oleje a mísu zakryjeme.
-
3
4 uzené plátky uzeného masa položíme na rozpálený gril a krátce, z každé strany po 2 minutách, je ugrilujeme.
-
4
Ke grilovanému masu s cibulkami podáváme rajčatové pyré a čerstvý křupavý chléb.