Hruškový salát s fenyklem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 416 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 14.5 mg
 - Draslík 220.7 mg
 - Vláknina 3520 mg
 - Vitamín A 3520 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou velkou letní hrušku a očištěný fenykl rozpůlíme. Z hrušky vykrojíme jadřinec a pokrájíme ji na plátky. Fenykl ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme do mísy k hrušce. Sýr parmezán nastrouháme na hoblinky. Mladé listy pampelišek dobře omyjeme, vodu setřepeme a listy rozkrájíme na 2-3 díly. Přimícháme je i se sýrem k hrušce.
 - 
                                2
Připravíme si zálivku: v misce metličkou vyšleháme olivový olej s ostrou hořčicí, tekutým medem, citrónovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Poté vmícháme zálivku do salátu a hned podáváme.