Rybí filé zapečené s kyselým zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 200 g Zelí kysané
  • 40 g Cibule
  • 15 g řepkový olej
  • 80 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 229.3 mg
  • Vláknina 4506 mg
  • Vitamín A 4506 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce filé pokapeme citronovou šťávou a osolíme.

  • 2

    Na polovině oleje zpěníme cibuli, na ni položíme filé a opečeme.

  • 3

    Vymažeme zapékací mísu druhou polovinou oleje, vložíme polovinu omytého, okapaného a pokrájeného zelí a porce filé s cibulkou.Navrch dáme druhou polovinu zelí a zakryté poklicí zapékáme asi 20 minut.

  • 4

    Zalijeme nízkotučnou smetanou a dopékáme přibližně 15 minut.

Komentáře k receptu