Dušená zeleninová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 153.7 mg
 - Vláknina 4921.3 mg
 - Vitamín A 4921.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory, mrkev, kedlubnu oloupeme, umyjeme, nakrájíme na malé kousky, které položíme do skleněné mísy, vysypeme scezený hrášek, zalijeme vodou a vložíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme, zavřeme dvířka a zeleninu dusíme 7 minut. Připravenou měkkou zeleninu vytáhneme, mléko zahřejeme po dobu 1 minuty v mikrovlnné troubě, zalijeme zeleninu, přidáme kostky másla a zeleninu mačkadlem rozmačkáme na hustou kaši, kterou podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a podáváme na mělkém talíři.