Candát po maďarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 821 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 120.8 mg
 - Draslík 260 mg
 - Vláknina 2637 mg
 - Vitamín A 2637 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté porce candáta osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme do kastrolu a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                2
Dušené porce vyjmeme a upravíme na talíře.
 - 
                                3
Do šťávy zamícháme smetanu rozkvedlanou se žloutkem, citronovou šťávou a solí. Za stálého míchání přivedeme k varu, ale nevaříme. Přecedíme a nalijeme na porce candáta.