Gratinovaný pstruh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 884 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 199 mg
 - Draslík 958.2 mg
 - Vláknina 6350 mg
 - Vitamín A 6350 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 71.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pstruhy očistíme, nasolíme i uvnitř, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet na tácu.
 - 
                                2
Mezitím nastrouháme sýr a cibuli nakrájíme na kolečka. Připravíme tenké plátky másla. Pekáč vymažeme máslem a rozložíme do něj poloviny pstruhů. Bohatě posypeme cibulí, poklademe plátky másla a posypeme paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, dokud cibule nezačne zlátnout.
 - 
                                3
Potom polijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme dalších 15 minut, až sýr zezlátne.