Jeseter na maďarský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 1072 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 238.6 mg
 - Draslík 947.4 mg
 - Vláknina 5520.8 mg
 - Vitamín A 5520.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jesetera očistíme, zbavíme ploutví, hlavy, kůže a naporcujeme. Porce ryby nasolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme uležet na tácu.
 - 
                                2
Mezitím odpad z ryby dáme vařit s kořenovou zeleninou a bobkovým listem. Když je zelenina měkká, vývar scedíme a do čistého vložíme porce ryby. Vaříme velmi pomalu na mírném ohni asi 15 minut. Když je maso měkké vyjmeme je a uchováme teplé, vývar prudce vyvaříme na půl litru tekutiny a odstavíme. Vlijeme kysanou smetanu s ušlehaným žloutkem, nasekanou petrželkou a solí.
 - 
                                3
Hotovou omáčkou přelijeme porce ryby na talířích.