Máslové telecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 100 g Olej stolní
  • 400 g Telecí kýta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 230 mg
  • Draslík 425.4 mg
  • Vláknina 582.9 mg
  • Vitamín A 582.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné maso nakrájíme přes vlákno a dvakrát umeleme. Přidáme sůl, 2 lžíce mléka, nasekanou petrželku, 2 žloutky a lžíci hladké mouky. Vše dobře promícháme a spojíme.

  • 2

    Na prkénku posypaném moukou utvoříme 8 malých placiček, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme. Necháme je okapat na papírových ubrouscích.

  • 3

    Řízky podáváme pokapané máslem. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu