Hříbková polévka s vařenými vejci
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Hříbky čerstvé
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Polévkové kostky Vitana
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 144.7 mg
 - Draslík 402.2 mg
 - Vláknina 1685 mg
 - Vitamín A 1685 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné hříbky najemno nasekáme a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí je osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 20 minut.
 - 
                                2
Chvíli před koncem varu vmícháme polévkové kostky a smetanu a ohřejeme k bodu varu.
 - 
                                3
Polévku nalijeme do talířů a posypeme uvařenými, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou.