Mořské plody s rýží na víně
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 200 g Mušle slávky
- 140 ml Víno bílé
- 1565 ml Vývar rybí
- 65 ml Olej slunečnicový
- 40 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Rýže jasmínová
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1596 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 872.5 mg
- Vláknina 14758.8 mg
- Vitamín A 14758.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme, 2 stroužky česneku prolisujeme, vývar ohřejeme, petrželku nasekáme a z poloviny citronu ostrouháme kůru. Rýži opereme.
-
2
Na oleji necháme změknout česnek a cibulku, přidáme rýži a důkladně promícháme, aby se všechna obalila v oleji. Zmírníme oheň, přidáme i víno a mícháme, až se všechno vsákne do rýže. Přilijeme trochu vývaru a opět mícháme do vsáknutí, tak pokračujeme, dokud se nevsákne polovina celého vývaru.
-
3
Přimícháme i mořské plody a vaříme je 3 minuty. Přiléváme vývar stejně jako předtím. Poté přidáme i kůru z poloviny citronu, protlak, nasekanou petrželku a lístky bazalky.
-
4
Pokrm můžeme ještě dochutit solí a pepřem.