Treska s chlebem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1094 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 8856 mg
 - Bílkoviny 85 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 194.2 mg
 - Draslík 1834.8 mg
 - Vláknina 166.4 mg
 - Vitamín A 166.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Solenou tresku namočíme na 24 hodin do studené vody, kterou několikrát vyměníme.
 - 
                                2
Na 65 ml oleje si osmažíme 6 plátků chleba bez kůrek dozlatova, po okapání je natřeme 1 stroužkem česneku.
 - 
                                3
Tresku, v hrnci zalitém vodou vaříme asi 10 minut ve varu doměkka. Pak vodu scedíme, maso necháme vychladnout a rozebereme ho na plátky (kůži a kosti vyhodíme). Ohřejeme mléko. Rybu umixujeme se zbývajícím olejem a teplým mlékem dohladka, přendáme ji do mísy a vmícháme 1 prolisovaný stroužek česneku, muškátový oříšek, šťávy (citronová a limetková) a pepř.
 - 
                                4
Po vychladnutí směs podáváme s chlebem a petrželkou.