Telecí paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 4987 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 183.8 mg
 - Draslík 590.3 mg
 - Vláknina 2646.9 mg
 - Vitamín A 2646.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso opečeme na oleji na pánvi ze všech stran, aby se zatáhlo, přidáme nakrájenou cibuli a dusíme pod pokličkou, občas zamícháme a podléváme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho a cibuli s vyvařenou šťávou rozmixujeme.
 - 
                                2
Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, rozmixovanou šťávou z cibule a pár minut povaříme až zhoustne.
 - 
                                4
Maso a brambory rozmixujeme s jíškou a vejci, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vzniklou hmotu přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a 45 minut vaříme zakryté v páře. Necháme vychladnout a můžeme podávat.