Domažlické vepřové ragú
Suroviny
- 15 g Paprika mletá sladká
 - 750 g Vepřová plec
 - 120 g Tuk
 - 20 g Sůl
 - 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 40 g Vejce slepičí
 - 80 g Okurky nakládané
 - 100 g Cibule
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 800 ml Hovězí vývar základní
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1184 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 89.6 mg
 - Draslík 336.6 mg
 - Vláknina 2629 mg
 - Vitamín A 2629 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a na tuku osmahneme do světle růžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a osolíme.
 - 
                                3
Za občasného promíchání dusíme doměkka.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme a povaříme, potom přidáme smetanu a znovu krátce povaříme.
 - 
                                5
Omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.
 - 
                                6
Sterilované okurky a vařené vejce nakrájíme na malé kostky a smícháme se sterilovaným hráškem.
 - 
                                7
Při podávání tuto směs vkládáme na každou porci.