Vdolky z bramborového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 96 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 33.8 mg
 - Draslík 269.6 mg
 - Vláknina 5537.5 mg
 - Vitamín A 5537.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a v horké vodě je uvaříme ve slupce. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
 - 
                                2
V mísce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící krystalového cukru na kaši, zalijeme ji vlažným mlékem, zaprášíme trochou hladké mouky a necháme pod utěrkou na teplém místě přibližně 15 minut kynout.
 - 
                                3
Ve větší míse z nastrouhaných brambor, polohrubé a zbylé hladké mouky, vajíčka, zbylého krystalového cukru, soli a vykynutého kvásku vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvarujeme malé bochánky.
 - 
                                4
Bochánky rozložíme na plech s pečicím papírem a necháme je ještě asi 10 minut kynout. Pak je potřeme Herou a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Upečené ještě horké bramborové vdolky ihned ještě jednou potřeme Herou.