Fenyklový salát s balsamicem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 54 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 284.7 mg
 - Vláknina 2667.3 mg
 - Vitamín A 2667.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fenykl očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme s prolisovaným česnekem, pokapeme částí balsamica a jednou lžící oleje. Směs podle chuti osolíme, opepříme a necháme alespoň 1 hodinu proležet.
 - 
                                2
K fenyklu potom přidáme omyté, případně natrhané salátové listy, zbylý ocet a olej. Vše dobře promícháme a nakonec salát dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                