Polévka s vaječnou jíškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 128.7 mg
 - Draslík 46.3 mg
 - Vláknina 1240 mg
 - Vitamín A 1240 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji rozšlehaným vejcem a dobře rozmícháme.
 - 
                                2
Potom vše zalijeme vodou, přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a uvaříme.
 - 
                                3
Polévku podle chuti osolíme a nakonec přidáme nasekanou pažitku.