Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Hrozinky
  • 200 ml Olej olivový
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 4 ks Cibule
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1345 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 910 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 134.3 mg
  • Draslík 1236.2 mg
  • Vláknina 12520.5 mg
  • Vitamín A 12520.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme skořici, kardamom, citronovou šťávu a olej. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule a česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Marinádou přelijeme omyté a osušené kotlety. Necháme odležet asi 1 hodinu.

  • 2

    Zbylý česnek a cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Okořeníme šafránem, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. K rýži přidáme omyté rozinky.

  • 3

    Připravené kotlety grilujeme po každé straně 5 minut a občas je potřeme marinádou.

  • 4

    Podáváme s rozinkovou rýží a dílky citronu.

Komentáře k receptu