Jehněčí tagine
Suroviny
- 350 g Jehněčí maso
 - 400 g Kuskus
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Lilek
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.666667 hrnek Meruňky
 - 2 hrnek Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
 - Sacharidy 118 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1012 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 117 g
 - Cholesterol 73.6 mg
 - Draslík 975.3 mg
 - Vláknina 33163.6 mg
 - Vitamín A 33163.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.2 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 834.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a na kostky nakrájené jehněčí maso. Za častého míchání opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a oloupaný, nasekaný zázvor, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev zakryjeme pokličkou a pozvolna dusíme 45 minut.
 - 
                                2
Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Lilek společně s rajčaty a meruňkami přidáme k masu. Pánev opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 minut. Maso musí být křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu.
 - 
                                3
Pokrm ochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, osolíme a opepříme. Podáváme přímo z pánve, ve které jsme pokrm připravovali, kuskus podáváme ve zvláštní misce.