Horký jablečný mošt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 6.6 mg
 - Draslík 211.8 mg
 - Vláknina 8154.7 mg
 - Vitamín A 8154.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu smícháme jablečný džus (nebo mošt) s medem a citronovou šťávou. Nové koření, celou skořici a hřebíček svážeme do plátýnka, vložíme do šťávy. Pod pokličkou zahříváme na mírném ohni k bodu varu (ale nevaříme), odstavíme, odstraníme koření a přilijeme brandy.
 - 
                                2
Mošt zamícháme a rozlijeme do sklenic. Na povrch každého nápoje položíme 1/2 lžičky másla, zamícháme a podáváme.