Pečená hovězí žebra
Suroviny
- 80 g Mouka pšeničná hladká
 - 70 ml Voda pitná
 - 200 ml Chilli omáčka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.25 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1.5 kg Hovězí žebra
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1294 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 2468 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 266.3 mg
 - Draslík 1336.8 mg
 - Vláknina 5895 mg
 - Vitamín A 5895 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí žebra rozsekneme na poloviny, opláchneme, odkrojíme z nich přebytečný tuk, osušíme a obalíme v mouce, cibuli a sterilované okurky nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V silnostěnném kastrole, který můžeme použít i na pečení v troubě, na rozpáleném oleji osmažíme žebra z obou stran, až maso zhnědne. Poté žebra vyjmeme, z kastrolu slijeme téměř všechen tuk, na zbylý vhodíme cibuli, osmažíme dozlatova, poté osolíme, vmícháme tymián, pepř, oregano, promícháme, přelijeme vodou a chilli omáčkou, vmícháme okurky a odložená žebra. Pod poklicí směs dusíme zhruba 10 minut.
 - 
                                3
Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pod poklicí pečeme zhruba 1 hodinu. Upečená žebra ihned podáváme.