Dušené jehněčí s čili omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Chilli paprička sušená
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 1036.1 mg
  • Vláknina 26676.5 mg
  • Vitamín A 26676.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1588 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čili papričky nalámeme, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Necháme 30 minut máčet, pak obsah mísy vlijeme do mixéru, přidáme česnek, hřebíček, skořici a pepř a rozmixujeme na hladkou pastu.

  • 2

    Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme kostky jehněčího ramínka a smažíme, až zhnědnou.

  • 3

    Na maso dáme bramborové plátky, osolíme, zakryjeme a vaříme 10 minut na středním ohni.

  • 4

    Přelijeme směsí čili omáčky a promícháme. Znovu zakryjeme a vaříme asi 60 minut na mírném plameni doměkka.

Komentáře k receptu