Zeleninová polévka
Suroviny
- 60 g Baby kukuřice
 - 60 g Okurky
 - 60 g Rajčata
 - 60 g Zelí čínské
 - 60 g Špenát listový čerstvý
 - 60 g Salát hlávkový
 - 60 g Sýr sójový - Tofu
 - 60 g Mrkev kořen
 - 60 g Žampiony čerstvé
 - 60 g Chřest bílý
 - 60 g Hrášek
 - 60 g Bambusové výhonky
 - 600 ml Vývar asijský
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 533 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 436.2 mg
 - Vláknina 8112.8 mg
 - Vitamín A 8112.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky. Jarní cibulky pokrájíme drobně.
 - 
                                2
Wok předehřejeme, nalijeme čínský vývar a přivedeme k varu. Jako první přidáme mrkev s kukuřičkami, povaříme 2 minuty. Poté přidáme chřest, žampiony, čínské zelí a tofu. Po přidání tofu vaříme už jen minutu. Přimícháme špenát, hlávkový salát, bambusové výhonky, okurky, rajčata a opět přivedeme k varu. Přilijeme sójovou omáčku, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Hotovou polévku rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme jarní cibulkou a ihned servírujeme.