Jehněčí hřbet s paprikami a zeleným pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí hřbet
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Saturejka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 713.3 mg
  • Vláknina 9383 mg
  • Vitamín A 9383 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme semena a pokrájíme je zešikma na proužky. Saturejku opláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ji nadrobno.

  • 2

    Omyté a osušené maso z jehněčího hřbetu pokrájíme na hranolky a ve woku na rozpáleném oleji maso za stálého míchání restujeme dozlatova. Posypeme ho solí, směsí pěti koření s kari kořením, promícháme, vyjmeme z pánve a odložíme do mísy.

  • 3

    V uvolněné pánvi osmažíme pokrájenou papriku, přilijeme 1 dl vody, přimícháme cukr, zelený pepř a vaříme do doby, až se voda téměř odpaří.

  • 4

    K měkkým paprikám přimícháme maso se saturejkou. Na talíře poklademe umyté listy hlávkového kadeřavého salátu, na ně položíme porce masa s paprikou a podáváme.

  • 7

Komentáře k receptu