Jehněčí s houbami shiitake na zázvoru
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso
 - 175 g Fazolové lusky zelené
 - 175 g Shiitake houby
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 334.1 mg
 - Vláknina 6818 mg
 - Vitamín A 6818 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1189 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na silné plátky. Olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené maso a smažíme 2 minuty. Přidáme strouhaný zázvor, rozetřený česnek, houby, pokrájené jarní cibulky a fazolky a dvě minuty smažíme za neustálého míchání.
 - 
                                2
Smícháme solamyl se sherry a vmícháme do woku. Přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a povaříme minutu, aby omáčka zhoustla.
 - 
                                3
Hotový pokrm posypeme sezamovými semínky a podáváme.