Zapékaný krab s jarní cibulkou a zázvorem
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
 - 400 g Krab
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 5 polévková lžíce Hovězí vývar základní
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 120.3 mg
 - Draslík 452.2 mg
 - Vláknina 1136 mg
 - Vitamín A 1136 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kraba rozkrojíme zespodu na poloviny. Klepeta odkrojíme a tupou stranou nože je roztlučeme. Odstraníme nohy a zbytek ulity rozlomíme na několik kousků. Nakonec odstraníme žábry a plovací měchýř. Vše kromě žaber, nohou a plovacího měchýře vložíme do mísy.
 - 
                                2
Maso přelijeme směsí rýžového vína, rozšlehaného vajíčka a kukuřičného škrobu, necháme 10 - 15 min marinovat.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, nadrobno pokrájený zázvor a jarní cibulku, za stálého míchání cca 3 min restujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku a cukr, důkladně promícháme. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 3 - 4 min podusíme.
 - 
                                4
Maso rozdělíme na talíře, pokapeme sezamovým olejem, ihned podáváme.