Čínská polévka se žampiony a pórkem
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Hrášek
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 3 kávová lžička Solamyl
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
 - 1 ks Pórek
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1.5 l Hovězí vývar základní
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 1248 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 780.4 mg
 - Vláknina 10007.5 mg
 - Vitamín A 10007.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na půlky, větší na čtvrtky. Pórek očistíme, omyjeme a okapaný nakrájíme na kolečka. Vejce v misce rozšleháme metlou. Solamyl a mouku rozmícháme ve vodě.
 - 
                                2
Nesolený vývar přivedeme v hrci k varu, přisypeme nakrájené žampiony a krátce je povaříme. Pak přisypeme hrášek a polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem a moukou. Po zahuštění přidáme kolečka pórku, zázvor, sůl, pepř a Vegetu. Promícháme a do vařící polévky pomalu kolem okrajů hrnce přiléváme rozšlehaná vajíčka. Polévku už nemícháme, aby se vejce srazila do větších noků.