Vepřové maso Bac-can
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 1000 g Zelí hlávkové bílé
 - 200 g Omáčka sójová
 - 1000 g Vepřová kýta
 - 30 g Sůl
 - 100 g Paprika sterilovaná
 - 300 g Sádlo škvařené
 - 200 g Žampiony - sterilované
 - 100 g Cukr krupice
 - 200 g Solamyl
 - 200 g Vejce slepičí
 - 20 g Chilli koření mleté
 - 15 g Zázvor mletý
 - 100 g Česnek
 - 20 g Glutasol
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1544 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 180.7 mg
 - Draslík 725.9 mg
 - Vláknina 8016.4 mg
 - Vitamín A 8016.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso opláchneme, nakrájíme po vlákně na tenké nudličky, osolíme a smícháme s částí máčeného škrobu a s vejci. Necháme v chladu odležet.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme sádlo a za stálého míchání maso opečeme. Tuk slijeme a postupně přidáme česnek krájený na plátky, očištěné zelí krájené na nudličky, kapii, jemně nakrájenou cibuli, žampiony a zalijeme vývarem. Vše podusíme, aby zelí změklo, zalijeme sójovou omáčkou a octem.
 - 
                                3
Nakonec pokrm ochutíme cukrem, glutasolem, čili kořením, zázvorem a zahustíme zbylým máčeným škrobem. Vše krátce prohřejeme.