Rýžové bochánky s kuřetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 957 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 901.2 mg
 - Vláknina 7133.5 mg
 - Vitamín A 7133.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na hlubší pánvi osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a přidáme na pánev, orestujeme asi 5 minut, přidáme pokrájená rajčata, 1 dl vody a vaříme na mírném ohni asi hodinu, dokud není maso měkké a omáčka zahuštěná. Před odstavením osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V hrnci krátce osmahneme na másle rýži, přilijeme 1 l vody, osolíme a vaříme zhruba 30 minut na mírném ohni. Hotová rýže by měla být měkká a lepivá. Do horké rýže přimícháme hrášek( mražený nebo čerstvý), který jsme nechali přejít varem a scedili, opepříme, dosolíme. Naběračkou vytřenou rozpuštěným máslem nabíráme rýži a tvoříme bochánky, které vyklopíme na talíř a polijeme omáčkou s kousky masa.