Kyselica s čerstvými hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 700 mg
 - Vláknina 10181.5 mg
 - Vitamín A 10181.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory omyjeme a pokrájíme na kostky. Hříbky očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky spolu s brambory. Uvaříme v 1,2 litru vody se solí a kmínem téměř doměkka. Vaříme přibližně 10-15 minut, pak přidáme kysané zelí i s naloženými jablky ze zelí - pokud je máme, čerstvě pomletý pepř a vaříme přibližně dalších 10 minut.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do polévky.
 - 
                                3
Povaříme ji 2 minuty, polévku dosolíme podle chuti a podáváme.