Cibulová omáčka k vařenému masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 74.5 mg
 - Vláknina 1776.8 mg
 - Vitamín A 1776.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli v pánvi na rozehřátém másle jemně osmažíme, přilijeme 2 dl vody, rozdrobíme kostky bujonu a vaříme, aby se bujon rozpustil. V hrníčku rozšleháme vodu s moukou a za stálého míchání ji přiléváme do omáčky. Omáčku vaříme tak dlouho, až bude úplně hladká. Ke konci opepříme, osolíme a podle vlastní chuti přidáme pár kapek citrónové šťávy.