Králík se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1604 mg
 - Bílkoviny 81 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 252.1 mg
 - Draslík 988.4 mg
 - Vláknina 4072 mg
 - Vitamín A 4072 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 63.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vložíme králíka, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list, přivedeme k varu a vaříme aspoň hodinu. Vývar scedíme, králičí maso obereme a posekáme najemno nebo umeleme. Vrátíme maso do vývaru, přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme do omáčky. Promícháme a povaříme.
 - 
                                2
Mezitím si v pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme do omáčky. Provaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
 - 
                                3
Teplou omáčku s masem podáváme s vařeným bramborem.